Tannpleie

Tannpleie

Profylakse

Profylakse er det viktigste vi må gjøre sammen for å minske risikoen for at du får tannsykdommer. Vi tilbyr deg regelmessige kontroller, tannpleie, fjerning av tannstein og profesjonell tannrens. Ved regelmessige kontroller og undersøkelser, kan vi forebygge store tannskader og store kostnader. For å forebygge tannsykdommer må du ha god munnhygiene og besøke oss regelmessig. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål vedrørende profylakse og forebygging.

Informasjon, Instruksjon, Motivasjon

Hver gang pasienten er på besøk blir det gitt informasjon om fluor munnskyll, fluor tabletter og tannpuss. Pasienten instrueres i bruk av tanntråd, elektrisk tannbørste og vanlig tannbørste.Vi vil motivere deg til daglig bruk av tanntråd, tannbørste, fluor bruk og ikke minst et sunt kosthold.

Kostholdsveiledning

Pasienten fyller en kostholdsanamnese i 5 dager. Etter vurdering av kosten, blir det gitt veiledning og råd.

Spis en ernæringsmessig riktig sammensatt kost og begrens innholdet av kullhydrater (sukker). Begrens det antall ganger tennene utsettes for syre. Munnhygiene er viktig men kosten enda viktigere. Hvis man mater bakteriene i munnen med sukkerrik kost flere ganger om dagen, blir plakket ekstra klebrig og syrerikt. Da er risikoen for karies større. Når vi spiser starter syreangrepet umiddelbart. Alle karbohydrater kan gi karies. Derfor forverrer brød, poteter og en rekke andre matvarer syreangrepet. Det absolutt viktigste når det gjelder kosten, er ikke hva vi spiser, bortsett fra rene sukkerprodukter, men hvor ofte. Hvis man småspiser mellom måltidene, rekker munnen aldri å nøytralisere syren. Risikoen for å få karies er da stor.

Melita Dental anstrenger seg ekstra mye sammen med deg, for å hindre at karies dannes.

Logo