Tannbleking

Tannbleking

Det finnes ulike metoder for å få hvitere tenner og bleking av tennene er den mest skånsomme. Misfarging av tennene kan komme av f.eks. røyking, inntak av fargerike drikker, som kaffe, te og rødvin eller sterkt krydret mat. Noen mennesker er født med gulere tenner enn andre, men uansett hva som er opphavet til gule eller misfargede tenner kan man alltids bleke tennene for et flottere smil og et mer attraktivt utseende.

Før behandlingen startes undersøkes tennene dine for å sjekke at du ikke har hull i tennene eller skadet tannkjøtt, dette må i så fall behandles først. Vær oppmerksom på at tannkrone og tannfyllinger ikke kan blekes.

Ved hjemmebleking tas det et avtrykk av tennene både oppe og nede og du får påsatt to tynne skiver som du skal ha blekningsmiddel i. Skinnene skal først prøves i munnen for å se om de sitter riktig. Deretter viser tannlegen deg hvordan du skal legge gelé i skinnene og hvilke tenner du skal bleke. Skinnene skal helst brukes om natten i omtrent 6-8 timer. De kan også brukes om dagen, men det kan bli vanskelig pga. jobb, inntak av mat og drikke osv. Derfor anbefaler vi å bruke skinnene om natten når du sover. Det vil være lettere å bleke både over- og underkjeven samtidig, da prosessen blir forkortet. Skulle det være et problem er det fullt mulig å ta en kjeve av gangen. Vi foretrekker hjemmebleking og anbefaler det til alle våre pasienter.

Fordelene med hjemmebleking er at:

  • Du har full kontroll over din tannfarge og kan alltid avslutte behandlingen når du føler du er fornøyd med den nye fargen på tennene dine.
  • Med blekningssettet medfølger det alltid en fargeskala som du kan bruke for å sammenligne din opprinnelige tannfarge med den nye du får. Da kan du tydelig se forskjellen.
  • Når du er ferdig med behandlingen kan du beholde skinnene dine til neste gang du vil bleke tennene. Det eneste du gjør er å kjøpe blekningsgele i sprøyter.
Logo